Известие

Collapse
No announcement yet.

разлика в гуми помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• разлика в гуми помогнете

колеги,ПРОБЛЕМ ЛИ ВИ СЕ струва отзад на моето гтв тази малка разлика в гумите едната ми е 205/45/17 а останалите три са саответно 205/40/17???

Първоначално публикувано от asennikolov84 Покажи съобщение
    колеги,ПРОБЛЕМ ЛИ ВИ СЕ струва отзад на моето гтв тази малка разлика в гумите едната ми е 205/45/17 а останалите три са саответно 205/40/17???
    За постоянно каране не става ! За домогване до гумаджия става

Comment

Колега намери си 4та същия размер и си карай с 4 еднакви. Не те съветвам да продължаваш да караш така поведението на колата на пътя в дадена ситуация в това положение може да е прекалено ОПАСНО !!!
      ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Първоначално публикувано от Jorkkoo Покажи съобщение
        Колега намери си 4та същия размер и си карай с 4 еднакви. Не те съветвам да продължаваш да караш така поведението на колата на пътя в дадена ситуация в това положение може да е прекалено ОПАСНО !!!
        И аз така мисля. Може да не е същата шарка, но задължително същият размер трябва да бъде.
        ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Какво пък ще му е чак толкова опасното???
          Ако електрониката не се "сърди" и да индикира проблеми по АБС, или ЕСП не виждам особени грижи и да се кара така. Нали не е някой специален модел с диференциал отзад???
          Мисля ще е доста по-опасно, ако там е някой незнайна гума с разни скрити дефекти (пр. балон; лепена; изкривена; много стара...), но точния до мм размер...
          И от разлика в износването на грайфера, или от налягане се получават разлики в иначе еднакви гуми, но не е чак фатално такива да се карат и на водещ мост.
          '03 Suzuki DL1000 V-Strom
          '00 Subaru Outback 2.5i gpl - Japanese Alfa
          '93 Toyota Previa 2.4i - perfect youngtimer
          '05 FIAT Punto 1.3multiJet

Comment

Ами колега аз не бих карал така за постоянно. Съгласен съм на 2 по 2 различни (преден и заден мост) не лява и дясна страна

Също така разликата в диаметъра между тези размери които колегата е споменал е 2см. !!!
            Last edited by Jorkkoo; d.m.y г., 09:50.
            ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Аз само бих запитал колегата ако обуе една обувка с ток и една без с разлика 1см дали ще се чувства добре и стабилен като ходи
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Аз само бих запитал колегата ако обуе една обувка с ток и една без с разлика 1см дали ще се чувства добре и стабилен като ходи
                Екстра ще му е!!! Не чуваш кво пее радио..прованс реге

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Не е толкова опасно според някои

Comment

Изобщо не е добра идея да караш с разлика в диаметъра на гумите. Преди време спуках гума и едната ми гума беше само с различна шарка, по размер беше като другите и колата биеше доста осезателно на една страна.

Comment

Първоначално публикувано от MaxPayne Покажи съобщение
                      Не е толкова опасно според някои
                      Не е опасно докато не се запознае с някой сакат, дето преди си е мислел и той че не е опасно. Само дано жените ни не возят децата на градина докато тоз се опитва да овладее кочината по пътя! А иначе мога да го запозная с един дето също мислеше че не е опасно
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                      X